Dronefilm av Stian Fjeldstad

Denne filmen er tatt fra lufta over sandtaksryggen og viser orografen, sandatket og fin utsikt nordover og østover.

 • Verketsøya

  I enden av Fjordveien ved ferjeleie ligger Verketsøya som er en naturopplevelse vel verd å besøke.
  Våren med enestående blomstring av villroser
  Sommeren med bading fra sandstrender med lange grunner
  Norges beste forhold for Kaiting
  Gode fiskeforhold på utsiden av øya i Svelvikstrømmen

Glassverket

Går man fra fergeleiet ved Verketssøya langs stranda østover et par hundre meter, vil en i sjøen se restene av gamle påler. Glassverkets brygge lå her og her ble glassproduktene lastet om bord i skutene. For det meste var det flasker i brunt glass. Det kan en lett konstatere på stedet, for på stranda og i sjøen ligger en mengde glasskår. På solskinnsdager glitrer det fortsatt i biter av flasker som ble knust og ikke kom lengre enn hit.

 

Det var Carsten Anker (1747 – 1824) som tok initiativet til å legge

Schimmelmanns glassverk nettopp her. I 1782 sto verket ferdig. I 1801 bodde det i alt 21 familier der med til sammen 93 mennesker. På Bakkeløkka ligger fortsatt arbeiderboligene og bestyrerboligen til glassverket.

 

 • Badeplassen ved Voldenveien

  Ved starten av Volden veien i Bogen er det en fin og barnevennlig strand. Den er langgrunn og passer fint for små barn. Den er betydelig utbedret og har både lekeområde, spisebord og toalett.

 • kalles Vasker`n

Kyststien

Kyststi Verket - Holmsbu i Hurum kommune

 Vi starter turen på Verket - her finner vi Verket badeplass rett ved fergeleiet til Svelvik.

Vi følger Fjordveien østover på innsiden av bebyggelsen og går ned Voldenveien. Vi passerer Vollebukta badeplass og fortsetter sørover i vannkanten (ikke gå opp Øvre Voldenveien).

Etter et stykke kommer vi til et skilt som leder oss vekk fra veien og oppover i lia på en ganske bratt sti. Bildet viser terrenget og lia sørover.

Stien fortsetter sørover og går en del opp og ned i lia over et ganske langt stykke til vi kommer ned skrenten ved Knivsvik. Denne delen av kyststien krever gode sko og er ikke fremkommelig med barnevogn og sykkel.

http://www.oslofjorden.com/kyststi/buskerud/kyststi_verket-holmsbu_hurum.html